Snap je het nog? Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis wordt iedereen gewaarschuwd, let op het meerwerk wat de aannemer in rekening gaat brengen. De eerste meerwerkpunten hebben wij al binnen gekregen en ja, dat zijn er best wat terwijl wij een hรฉรฉl uitgebreid bestekboek hebt. Conclusie is dus dat je er niet onderuit komt om meerwerk te krijgen, maar je wil het zo minimaal mogelijk houden. Hoe wij dit aan gaan pakken? We proberen alles zo goed mogelijk te toetsen bij onze architect, hij zorgt ervoor dat er een filter gaat over het meerwerk en wat wel en niet nodig/acceptabel is. Een aanrader dus wanneer je gaat bouwen, neem iemand in de arm die onafhankelijk je begeleid bij de bouw van je huis ๐Ÿ˜ƒ.

Deze week is de fundering afgemetseld, zwaar werk volgens de metselaars want er zijn zware stenen gekozen door de aannemer. Geen idee wat het verschil is, maar duidelijk was dat ze gewend waren aan andere stenen ๐Ÿ˜….

De breedplaatvloeren zijn besteld inclusief alle sparingen die we hebben opgegeven. Spannend hoe dit gaat worden, want er is super veel werk in gaan zitten. Het probleem op dit moment is dat er forse levertijden op deze vloeren zitten, dus ook weer duimen dat dit goed gaat komen.

De offertes voor sanitair en verlichting staan nog steeds uit en ik moet een laatste aanpassing gaan doen in de offerte voor de armaturen. Dan kunnen we deze ook definitief maken. Lekker gevoel en ik hoop dat er volgende week een โœ… achter deze actie kan.

Offertes van de tuin laten nog op zich wachten net zoals de offerte voor de open haard. Discussies zijn er deze week niet echt geweest, wel hebben we het over het meerwerk gehad, maar we kwamen er allebei achter dat sommige werkzaamheden nu eenmaal niet in te calculeren zijn, helaas dus.

Met al het nieuws van afgelopen week is deze blog niet erg juicy ๐Ÿ˜… maar dat is maar goed ook. Wel heb ik weer een leuke samenwerking met een badkamerleverancier binnen gekregen die ik aankomende week ga delen๐Ÿ›. Er is al voldoende juicy nieuws deze week in de media, dus dan is het prima dat het hier even wat minder spannend is toch .

Geniet van jullie zondag!