Niet iedereen heeft een enorme woonruimte, de woningprijzen zijn torenhoog voor een paar vierkante meter. Soms moeten we het gewoon met een kleine woning doen. Of je nou een student bent die op kamers gaat wonen of omdat er even niets anders is, we moeten het doen met de ruimte die we hebben. Gelukkig zijn er een aantal tips & tricks die ervoor kunnen zorgen dat je meer ruimte overhoudt in jouw woonkamer.

Spiegels ophangen

Een van de beste dingen die je kunt doen om de kamer een wat breder gevoel te geven is om een spiegel aan de muur te hangen. Het lijkt haast een optische illusie maar een spiegel zorgt er echt voor dat de kamer een stuk breder en meer open lijkt. Een van de beste dingen die je kunt doen om de kamer een wat breder gevoel te geven is om een spiegel aan de muur te hangen. Het lijkt haast een optische illusie maar een spiegel zorgt er echt voor dat de kamer een stuk breder en meer open lijkt. Voor het ophangen van de spiegel hoef je zeker geen ervaren klusser voor te zijn. Je kan de spiegel namelijk ophangen zonder boren. Daarnaast kun je ook een staande spiegel in een hoek neerzetten.

TV wegwerken

Tegenwoordig lijkt het hebben van een tv (vooral bij de jeugd) haast overbodig. Streaming-platformen zoals Netflix, Disney+ en Videoland zijn steeds gemakkelijker te bekijken op je telefoon of laptop. Als je dus echt geen ruimte hebt voor een tv zou je laptop een goede vervanging kunnen zijn. Toch blijft een tv wel de beste manier om een film of serie op te kijken. Toch kun je wel de tv wegwerken. Zo kun je tv bijvoorbeeld in een kast zetten. Wanneer je geen tv kijkt, gaat de kastdeur simpelweg dicht. Daarnaast kun je de tv ook aan de muur ophangen. Zo is een tv meubel ook niet nodig en wordt er minder plaats in beslag genomen. Als je de tv toch liever niet wilt zien wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt, kun je deze ook verstoppen achter een schuifdeur. Schuifdeuren zijn de laatste tijd weer een stuk populairder geworden. Hierdoor blendt de tv mooi in met het interieur.