En dat was weer een week…tijd vliegt en er komt dus ook meer druk te liggen op de keuzes die gemaakt moeten worden. De sloop van het huis is zo goed als afgerond en zo komt de volgende partij het kavel op, de aannemer. Berende gaat voor ons het huis bouwen en daar zijn wij heel blij mee. In het voortraject zijn we best wel even bezig geweest met het kiezen van een aannemer en hebben daar ook bewust de tijd voor genomen. Waar wij op gelet hebben en hoe je dit kan aanpakken heb ik in dit artikel geschreven.

Deze week start onze interieurarchitect met de maatwerktekeningen. Hierbij hebben wij een overzicht aan moeten leveren hoe we bepaalde zaken gebruiken. Neem als voorbeeld de keuken. Ik ben geen keukenprinses, Mark zegt overigens van wel en dat zal zo zijn redenen hebben 😉, maar ik heb wel een goede oven en kookplaat nodig. Zo kiezen wij niet voor een stoomoven, terwijl andere hierbij zweren. Dit soort input hebben zij nodig, zodat ze de keuken goed in kunnen gaan delen.

Om hier een beter beeld bij te krijgen ben ik naar het inspiratiehuis 2020 in Hoofddorp gereden waar alle nieuwigheden op het gebied van inbouwapparatuur te vinden zijn. Ik heb een afspraak gemaakt en werd door een dame door de showrooms heen geleid. Je kan ook voor een specifiek merk een afspraak maken, maar dat maakte voor mij geen verschil. Doel voor mij was om duidelijk te hebben wat ik in onze keuken wil gaan laten inbouwen. Door alle informatie moet ik zeggen dat het handiger was geweest om voor 1 merk te kiezen, nu kreeg ik té veel informatie en heb ik mijn vraag nog niet perfect kunnen beantwoorden. Wel door het er thuis samen over te hebben met Mark, dus uiteindelijk denk ik dat we er wel gaan komen, maar ik had verwacht dat ik er meer uit zou halen.

Afgelopen vrijdag zijn er nieuwe bouwhekken om het kavel heen geplaatst door de aannemer en kunnen zij nu ook écht gaan starten (hoe vaak heb ik dit al gezegd?!😃). Als laatste hebben we het samen nog over ons budget gehad. Wat geef je uit aan een keuken? Wat mag de vloer kosten? En hoeveel budget reserveren we voor onvoorziene kosten? Zonder al te veel in detail te treden, doe ik het liefste wel 😅, maar zitten we hier niet echt op 1 lijn. Of ik dan even de begroting definitief wilde maken…ja dat kan, maar niet als we daar iedere week aan gaan lopen sleutelen.

Goed, je snapt waar ik morgen mee aan de slag ga 😉.

Geniet van jullie zondag, het is een hele mooie!