Tegels staan er niet om bekend om de meeste warmte mee te geven aan een huis. Wel zorgt het voor een ruimtelijk effect, heeft het een verkoelend effect in huis, het is onderhoudsvriendelijk, gaat jaren mee en het is ook niet de duurste oplossing voor je vloer.

Een tegelvloer is dus veelzijdig. Tegels. kun je ook gebruiken tegen de wand. Zo kun je het in je keuken in verschillende patronen op de achterwand gebruiken. Ook in het toilet en in de badkamer is dit natuurlijk te gebruiken.

bron

Een veelgebruikte plek is ook de hal. Hier kom je vaak en komen ook de meeste gasten binnen, waardoor er veel gebruik gemaakt wordt van de ruimte. Dit zorgt voor het binnenlopen van vuil en het is dus met het gebruik van tegels makkelijk schoon te houden.

Tegels voor buiten zijn veel gebruikelijker. Zo heeft iedere tuin wel een pad of terras waar tegels liggen. Het gebruikt van grote tegels geeft een ruimtelijk effect aan je tuin en zorgt optisch dus voor een grotere oppervlakte. De meest onderhoudsvriendelijke tegel voor in de tuin is een keramiek tegel, deze is helaas ook de duurste variant. Andere varianten zijn: beton, gebakken, houten of natuursteen tegels.

Mooie tegel gebruikt voor een terras

Al met al is er dus genoeg keuze wanneer je voor een tegel kiest. Ook als het gaat om budget kun je alle kanten op. Laat je dus goed informeren over de mogelijkheden die er zijn op dit gebied.