Er zijn verschillende type gietvloeren. Zo wordt de PU gietvloer het meeste gebruikt en is in verschillende uitwerkingen te krijgen. De spiegelgladde gietvloer is al lang niet meer de enige gietvloer die te krijgen is. Je hebt verschillende kleuren en uitwerkingen die een ontzettend mooi effect kunnen geven aan je vloer.

Hierboven de opbouw van de gietvloer

Andere vorm gietvloer is een epoxy gietvloer. Deze vloer wordt vaak gebruikt in bedrijven en kunnen zware machines dragen en eventuele chemicaliƫn aan die op de grond terecht komen. Dit komt dus minder vaak in woningen voor.

Naast de PU gietvloer heb je ook betoncire. Dit is een betonlook vloer die je ook op de wand kan gebruiken. Het is ontzettend mooi en natuurlijk materiaal wat een ruig tintje geeft aan je ruimte. Het wordt veel gebruikt in badkamers, omdat je dit ook op de wand kan gebruiken.

bron Pinterest

Prijs gietvloer

Een PU gietvloer heb je tussen de 50 en 80 euro per m2 liggen. Betoncire is wat duurder en kost tussen de 70 en 100 euro per m2. Een epoxy gietvloer kost tussen de 45 en n75 euro per m2.