Een binnen of buitenschilder is op dit moment lastig te krijgen. Het zijn vakmannen die overlopen met werk en dus keuze hebben in opdrachten die ze aannemen.

Kosten schilder

De kosten voor een schilder kun je per uur of per vierkante meter afspreken. Mijn persoonlijke voorkeur is om een vierkante meterprijs af te spreken, zo weet je precies waar je aan toe bent. Het uurtarief van een schilder ligt tussen de €40 en €60 per uur en de vierkante meterprijs tussen de €25 en €35 euro.

Spuiten of sauswerk

Sauswerk is arbeidsintensiever dan spuitwerk. Wanneer je grote oppervlaktes in dezelfde kleur wil laten schilderen, kun je het beste de wanden laten spuiten. Het verschil tussen spuit – en sauswerk is ongeveer €2 per vierkante meter.

Er zijn natuurlijk altijd gedeeltes die niet gespoten kunnen worden, zoals kozijnen, hiervoor zul je altijd handmatig schilderwerk voor afgelopen moeten nemen.

Type verf

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende type verf. De meest gekozen is monodek muurverf. Dit is verf op waterbasis van goede kwaliteit. Daarnaast zijn er nog verschillende type verf zoals structuurverf om een mooi effect op je muur te creëren. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak.