De tijd vliegt, ik heb het idee dat ik dat in iedere blog benoem, maar het is echt zo. Stap voor stap komen we dichterbij het maken van keuzes over het interieur, want de indeling staat zo goed als zeker. 

Aankomende week hebben we 2 afspraken staan met tuinarchitecten. We hebben een aantal tuinarchitecten een tijd geleden gesproken en hebben besloten om een gesprek met 2 van hen aan te gaan. We hebben vooral Pinterest afgestruind naar tuinen die ons heel erg aanspraken, heel veel tijdschriften doorgebladerd en ook in ons netwerk nagevraagd waar vrienden, collega’s, maar ook mensen die net iets verder van ons af staan of zij goede adressen hadden. Uiteindelijk gaat het vooral om de klik en willen we vooral iemand met een goede kijk op de ruimte die er is ons gaat verrassen met zijn of haar ideeën. Want ideeën hebben wij zelf genoeg, maar het is juist de invulling ervan en advies vanuit ervaring die wij graag vanuit een professional ontvangen. Mocht een tuinarchitect nu een brug te ver zijn, heel veel hoveniers maken ook tuinontwerpen. Denk dan vooral goed na wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld; gehele jaar groen in de tuin, voldoende privacy, onderhoud etc. 

Vandaag ben ik vooral bezig geweest met het verzamelen van input voor de bestektekening. Deuren, vloeren, kozijnen etc. maar ik merk dat we nu op het moment zijn beland waarop een binnenhuisarchitect mee gaat kijken. Diegene gaat ons helpen met het samenbrengen van al onze wensen in huis. Ook weer eens stap die je prima zelf kan doen, maar vooral door de huidige lockdown en de tijdsdruk lijkt het ons het beste om hierbij iemand te betrekken die de juiste adressen weet voor onze wensen. 

De moodboards die we hebben gemaakt beginnen zich goed te vullen en het begint erop te lijken dat we ook steeds meer richting kunnen geven over de woonwensen die wij hebben. Super leuk om mee bezig te zijn, maar je moet er echt tijd voor vrij maken, super belangrijk voor het realiseren van jouw droomhuis!

Deze week hebben we zoals gezegd diverse afspraken staan, de gesprekken met de tuinarchitecten en met de architect. Tijdens onze afspraak met de architect gaan we nu dan echt de 3D tekeningen te zien krijgen, iets wat mij ontzettend gaaf lijkt!

To be continued. 

Geniet van je week!

Groeten, 

Renske