Deze week zijn we op bezoek geweest bij twee tuinarchitecten. Stuk voor stuk vakmannen, maar jeetje wat gaat dit project uit de hand lopen. We hebben een begroting gemaakt en willen ons daar ook echt aan houden, maar hoe vaak je tegen elkaar zegt: “ We bouwen maar 1 keer ons droomhuis, dus dan moet het goed zijn”, brengt redelijke paniek met zich mee al zeg ik het zelf. Maar goed, de gesprekken waren positief en we hebben een duidelijk beeld wat we willen met onze tuin, het was nu vooral uitzoeken welke partij het beste bij ons past en daar maken wij vandaag een beslissing over. 

Een tuinarchitect kun je ook alleen inzetten voor de tekening en hoeft zeker niet te betekenen dat je de tuin ook aan laat leggen door de hoveniers die zij in dienst hebben, kan wel, hoeft niet. We gaan dus nu in eerste instantie alleen voor een tekening. 

Wat ik persoonlijk erg mooi vond was dat de eerste partij ons echt vroeg wat wij willen met onze tuin. Hoe ziet ons leven er uit en wat treft hij aan wanneer hij op een zonnige zondagmiddag bij ons in de tuin stapt. Een super prettige benadering waardoor je onbewust na gaat denken over de invulling van je wensen en dus je tuin, heel leuk! 

Deze week heeft onze architect ook de 3D tekeningen aan ons gepresenteerd en wow, dat was echt een geruststelling, ik ben spontaan verliefd geworden op ons eigen huis. De tekeningen gaven natuurlijk al een goed beeld, maar wanneer je het dan in 3D ziet gaat het veel meer leven en vallen de puzzelstukjes heel logisch in elkaar. Nu gaan we verder de details in en feedback geven over de positie van de ramen, materiaalgebruik en de vormgeving van het huis. 

De omgevingsvergunning vanuit de gemeente hebben we ook deze week ontvangen en dit zorgt er ook weer voor dat we wederom een stap dichterbij zijn bij de bouw van ons droomhuis. 

Daarnaast is er deze week een asbestrapport opgemaakt. Hierin wordt een inventarisatie gemaakt van alle asbest die in het bestaande huis verwerkt is en dat was (helaas) flink wat. 60 Jaar geleden werkte men met blijkbaar ontzettend veel bouwmaterialen waarin abest verwerkt zat, wat alleen maar meer bevestigds dat het goed is dat we het huis gaan slopen, want er was werkelijk bijna niets van overgebleven na de sanering. Met dit rapport gaan we offertes opvragen bij asbestsaneerders en sloopbedrijven. Het schijnt dat hier nog flink wat verschil in zit, maar de eerste inschatting was vrij fors. We hebben dit meegenomen in de begroting, maar deze kosten voelen echt als verloren, omdat je er werkelijk niets aan hebt.

Al met al weer een dure week, die ons natuurlijk wel weer verder heeft gebracht, maar ook veel heeft gekost :). Aankomende week ga ik op zoek naar interieurarchitecten die ons kunnen gaan helpen bij het inventariseren van de grote lijnen zoals binnendeuren, vloeren en sanitair. Daarnaast gaan we een keuze maken voor een tuinarchitect en hopen we over 2 weken daar weer aan tafel te zitten. 

Genoeg te doen, de weekenden zijn in deze periode rustig, dus dat helpt ons enorm om vaart te maken. 

Geniet van je week!

Groeten, 

Renske