Afgelopen Dinsdag hebben we een afspraak gehad bij de tuinarchitect waar we voor gekozen hebben. Een man met een bak aan ervaring, goede ideeën en een open haard in zijn werkkamer. Een goede match! 

In deze eerste afspraak hebben we ons pakket van eisen samengesteld. Samen met de tuinarchitect hebben we alle aspecten besproken die wij belangrijk vinden aan een tuin. De ene keer vroeg hij ons om prioriteiten te stellen in de functie van de tuin (privacy, acties, passief etc) hierin kwamen alleen onze eerste en laatste prioriteit overeen, wat dus een uitdaging gaat worden. Hoewel onze wensen uit elkaar liggen is het vooral belangrijk dat nummer 1 wel overeenkomt, dat is passief recreatief. We willen vooral van onze tuin kunnen genieten en er niet teveel actief in bezig zijn. (onkruid wieden, kweken etc.) 

Ook zijn stijlen, kleuren en functies aan bod gekomen. Ook op stijl lagen onze ideeën uit elkaar, waar we natuurlijk wel om moesten lachen, maar we vertrouwen op de ervaring van Martin (Veldkamp) aangezien hij voor hetere vuren heeft gestaan. 

Na het doornemen van al onze wensen heeft de tuinarchitect een goed beeld van ons beeld van de perfecte tuin, we hebben vervolgens het budget besproken. Je valt direct van je stoel, een tuin tekenen, aanleggen en onderhouden is ontzettend duur. Mijn tip, begroot dit altijd extra ruim, want het gaat tegenvallen. Denk aan een range van 50 tot 250 euro per vierkante meter. En wanneer je al je wensen onder elkaar zet, moet je echt vanaf 100 euro per vierkante meter gaan rekenen. Dit is overigens exclusief zwembad, tuinhuisjes, boomhutten etc. 

Martin gaat nu voor ons aan de slag en heeft hier 4 weken voor uitgetrokken. Hij gaat op locatie het kavel bekijken, gaat in overleg met onze architect Marcel de Ruijter en zorgt ervoor dat we over 4 weken 2 schetsen hebben die hij aan ons gaat presenteren. Het fijne is dat wanneer je de architect en tuinarchitect samen over het totale plan laat nadenken je de perfecte invulling krijgt van zowel binnen als buiten. De tuin zien wij echt als verlengstuk van onze woning en is belangrijker dan ooit. Vooral in deze periode waarin we met z’n allen veel thuis zitten merk je dat je die ruimte graag zo fijn mogelijk wil maken. 

Volgende week hebben we weer een afspraak met onze architect waarin we de vervolgstappen besproken gaan worden. De constructeur komt aan bod, we gaan bepalen wat we in het bestek mee willen laten nemen en gaan een klap geven op het definitieve ontwerp. Een spannende week, want er zullen kopen doorgehakt moeten gaan worden. 

groeten, 

Renske

Het terras
Een gedeelte van de voortuin