Afgelopen week hebben wij geen afspraken gehad, de architect had nog net even wat meer tijd nodig voor de detailuitwerking van de tekening en de tuinarchitect is inmiddels aan de slag en die neemt hier 4 weken de tijd voor. Tijd voor ons en voor mij om mij te gaan richten op de binnenkant van de woning. Er moeten, denk ik, snel keuzes gemaakt gaan worden voor de uiteindelijke bestektekening. Dit betekent: vloeren, tegels en deuren uitkiezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet waar ik moet beginnen en dat je vooral afgaat op wat op dit moment goed online vindbaar is. Dus attentie aan alle leveranciers in deze branche: zorg dat je goed vindbaar bent, want dit is hét moment waarop mensen niet naar je showroom kunnen komen, maar online beslissingen maken.

Mijn twijfel is ondertussen ook ontstaan over het inschakelen van een binnenhuisarchitect, mocht je dat willen natuurlijk. Ik vind dit super gaaf om zelf te doen, maar ken nog net niet de juiste adressen om het complete plaatje vorm te kunnen geven. Dat kan aan de huidige Corona situatie liggen, je kan geen showroom bezoeken, je moet overal stalen aanvragen en juist die binnenhuisarchitect kent de juiste adressen voor jouw smaak en wensen. Tóch ben ik alvast zelf begonnen en kom ik al wel een heel eind.

Binnendeuren hebben je in ontzettend veel varianten. Wat ik graag wil is beneden 1 dubbele stalen messing deur naar de keuken en een enkele stalen deur naar de woonkamer. De werkkamer komt ook in de hal uit en het lijkt mij prettig om deze deur gelijk te houden aan de toiletdeur, dus gesloten. In de speelkamer komt een schuifdeur, deze heeft geen daglicht en door een glazen deur te gebruiken komt hier via de achterzijde van de woning toch daglicht naar binnen.

De vloer is voor mij niet lastig, ik zou graag een visgraat vloer willen hebben, dat is nu heel populair I know, maar ook tijdloos. Mijn twijfel zit nog in de vloer voor de hal, maar waarschijnlijk gaan we ook hier hout gebruiken aangezien we een hond hebben en deze niet goed om kan gaan met een tegelvloer, te glad. We hebben dus alleen tegels nodig voor de bijkeuken, de garage, toilet beneden en voor de badkamers boven.

Ook het sanitair zullen we uit moeten gaan zoeken, hier heb ik een goed beeld bij, de productcodes moeten alleen doorgegeven worden voor het bestek. Hier ga ik deze week eens rustig voor zitten aangezien je dit maar één keer goed kan doen. Voor mijn gevoel hebben we hier een duidelijk beeld bij. Het enige wat dat nog over gaat blijven zijn de inbouwmeubels zoals wastafels etc. Deze willen we op maat laten maken, dus dat kan ook op een later moment.

Als laatste moeten we nu ook een klap gaan geven op een lichtplan, gelukkig hebben we hier in Dongen een partij zitten die dit uit kan werken. We gaan hier samen naartoe en waarschijnlijk hebben we ook hier de binnenhuisarchitect niet voor nodig, maar dat ga ik nog uitzoeken.

Je hoort het al, ook ik worstel met wat ik wel en niet wil uitbesteden. Het is vooral belangrijk wat je een goed gevoel geeft en voor mij is het belangrijk dat we dit efficiënt mogelijk doen. Dit zal ons aan het einde van de rit geld en tijd gaan besparen.

Aankomende week gaan we de definitieve tekeningen krijgen van de architect en gaan we een keuze maken voor het sloopbedrijf. We hebben inmiddels 2 offertes ontvangen, inclusief asbestsanering en dat is een flinke kostenpost. Houd dus altijd met het duurste scenario rekening. Ons huis zit echt volledig vol met asbest en daarnaast zien we ook steeds meer gebreken (na de sneeuwval van afgelopen week staat de kelder volledig onder water) wat ons een nog beter gevoel geeft over nieuwbouw. Helaas hadden we was er dus toch weinig eer meer te behalen aan het huis en hebben we dus vertrouwen in het advies wat de aannemers ons in eerste instantie hebben gegeven. Hieronder een kleine impressie van de details van ons huis.

Deze week dus weer voldoende op de planning. Ik ga jullie volgende week laten weten hoe we het plan voor in huis gaan aanpakken en of we dus wel of geen binnenhuisarchitect in dit stadium gaan betrekken.

Fijne week en geniet nog van deze zonnige zondag :).

Renske