We hebben stappen gemaakt, ze zijn niet groot, maar geeft wel rust in ons hoofd. Voor mij geldt dat tenminste :). De afspraak met de architect, afgelopen vrijdag, heeft een duidelijke stip aan de horizon gezet. Hij heeft aannemers inmiddels contact gehad met aannemers die wij voorgesteld hadden en daar gaat hij langs om een gevoel te krijgen bij het bedrijf. Het is voor hem belangrijk dat ze de kwaliteit kunnen leveren waar hij naar op zoek is.

Op dit moment zitten we in de fase van het de definitieve ontwerp, wat betekend dat we nu aan het finetunen zijn. De ruimtes worden nog eens scherp bekeken, ik heb nog feedback gegeven op een aantal raamkozijnen en de indeling van de badkamer. De indeling en afmetingen voelen nu logisch en functioneel aan.

Dit weekend zijn wij ook bezig geweest met het maken van afspraken met leveranciers van deuren, sanitair, vloeren en haarden. De adressen hebben we uit ons netwerk en uit tijdschriften gehaald. De showrooms zijn op dit moment gesloten, maar we hebben nu om een afspraak gevraagd. Het doel is om uiteindelijk een overzicht te maken van alle producten die wij in het bestek mee willen nemen, zodat de aannemer een zo volledig mogelijke prijs kan maken. Keuken en inbouwkasten vallen hier buiten.

Haard van het merk Metalfire

Inmiddels hebben we ook alle offertes voor de sloop van de woning binnen en kunnen we hier een beslissing in gaan maken. Het is wel een ontzettend drukke periode waarin we naast ons werk, de komst van de baby in April en de afstemming mbt het huis veel te doen hebben. Het voornemen is ook om in Maart zoveel mogelijk af te ronden, zodat we na die tijd ons kunnen focussen op de geboorte en de tijd daarna. Een spannende tijd met veel deadlines waarin we vooral in deze fase scherp moeten blijven op de keuzes die we maken, deze wil je niet afraffelen.

Tot volgende week met weer een nieuwe update vol keuzes.