Lekker weekje zo in de zon, echt het vakantiegevoel, maar de zomervakantie is nog ver weg voor ons, we hebben al een lekker weekje gehad. Wat wel dichtbij komt is de keuze van de aannemer. De offertes zijn binnen en we willen graag deze week of de week na de bouwvak een keuze gaan maken, zodat we een planning voor de bouw kunnen gaan maken. Deadline voor ons is 1 september de overeenkomst met de betreffende partij gaan tekenen. Waarom we niet nú al een keuze hebben gemaakt? Prijs, de grondstofprijzen zijn op dit moment op een hoogtepunt, dus je zou kunnen zeggen het is het slechtste moment om iets te gaan bouwen, maar goed….we hebben nu eenmaal de grond en willen door.

De kosten hangen natuurlijk ook samen met de waardebepaling van ons huis en de uiteindelijke hypotheeksom. Je kan je dus voorstellen dat dit lastig rekenen is in deze tijd omdat de prijzen nu eenmaal ontzettend stijgen. Waar je aan moet denken bij een waardebepaling heb ik in dit artikel voor je onder elkaar gezet. Je hebt een nieuwbouwtaxatie nodig voor het financieren van de bouw, dus het is erg belangrijk dat dit zo goed mogelijk aansluit.

De status van de achtertuin …

Afgelopen vrijdag hebben wij een afspraak met onze architect gehad en hij is (nog steeds) positief over start bouw dit jaar. Waar wij aan het begin van het jaar nog dachten om direct na de bouwvak te starten stel je je verwachtingen snel bij al heeft dat in deze tijd ook wel echt te maken met de huidige crisis en tekorten in de bouw.

Tijdens de bouwvak gaan wij natuurlijk gewoon door, we zijn nog bezig met het tuinplan, feedback ben ik onder elkaar aan het zetten en we zullen ook een knoop door moeten hakken voor het slopen van de woning. Daarnaast loopt ook de vergunningsaanvraag voor ons woning nog.

Al met al, genoeg te doen, nog geen tijd voor vakantie, we zijn tenslotte ook pas net terug ;). Mocht je zelf op vakantie gaan, geniet ervan!