Tijdens onze vakantie gaan alle werkzaamheden gewoon door. Zo gaat de aannemer de bouwvergaderingen plannen samen met onze architect en worden er (waarschijnlijk) hekken geplaatst rondom het perceel. Waar ik zelf niet aan had gedacht is dat er bouwstroom moet komen op het kavel. Het huis gaat natuurlijk gesloopt worden, dus er moet een aansluiting zijn. Hiervoor wordt een externe partij ingeschakeld. Zij zorgen voor het af-en aansluiten van de energie en watervoorziening. Weet je dat ook weer ;).

Volgende week komt er een bedrijf gespecialiseerd in het verwijderen van asbest. Het verwijderen van het asbest duurt iets langer dan een week. In het voortraject hebben wij een asbestrapport op laten stellen en dat was best heftig. Er zit veel asbest in het huis, van de kelder tot het complete dak. Goed om tijdens een bezichtiging naar te vragen, want het verwijderen gaat namelijk in de papieren lopen, hier spreekt een ervaringsdeskundige…

Daarnaast wachten wij nog op de plannen van de tuin. We hebben de feedback 3 weken geleden aangeleverd, dus dat zal niet heel lang meer duren.

En als laatste ontvangen wij een offerte van de verlichting in het huis. Er is naast een lichtplan ook een voorstel gedaan voor armaturen door de interieurarchitect en daar kunnen wij vervolgens keuzes in gaan maken. Mocht je nu geen lichtplan hebben dan is dit wel het moment om je lichtpunten in te tekenen aangezien de aannemer dit moet voorbereiden in zijn werktekeningen.

Genoeg te doen dus en ondertussen genieten wij nog steeds van onze vakantie 🙂