Afgelopen week is er veel gedaan in en om het huis. Het meest rigoreuze was deze week wel het verwijderen van de dakplaten. Het trok veel bekijks, wat logisch is, maar ook wel bijzonder. De maanmannen zijn op maandagochtend binnen begonnen en hebben de week afgesloten met het verwijderen van de dakplaten aan de voorzijde.

De maanmannetjes aan het werk.

Wij zijn de week begonnen met een afspraak bij de aannemer, de eerste bouwvergadering. Bij de bouwvergadering was onze architect, de uitvoerder en de projectbegeleider vanuit de aannemer aanwezig. Hier liepen wij al gelijk tegen de eerste vertraging aan. De aansluiting van de bouwstroom is nog niet verlegd van het huis naar de bouwstroomkast. Tipje: vraag dit tijdig aan, want ze rekenen hier 6 weken voor. Wij baalde best dat onze aannemer daar niet op doorgepakt heeft, want nu kan het best zo zijn dat wij een aantal weken vertraging oplopen. De meterkast kan namelijk niet gesloopt worden voordat de stroom is verlegd naar de bouwstroomkast. Je snapt het al….lekker begin van de meeting 😊.

Tijdens de bouwvergadering is er altijd een uitvoerder en een planner aanwezig vanuit de aannemer, vanuit onszelf als opdrachtgever is er altijd iemand van ons (Mark of ik) aanwezig en onze bouwbegeleider en /of architect. De bouwbegeleider zorgt ervoor dat alles wat de architect bedacht heeft ook daadwerkelijk zo uitgevoerd gaat worden. Om een voorbeeld te geven, er ontstond een discussie over de dikte van de stenen, geen idee wat hier het idee achter was, maar de architect wilde kalkzandsteen en de aannemer Iton (voor de bouwers onder ons…..correct me if I’m wrong πŸ˜‰). In het bestekboek staat kalkzandsteen opgenomen, dat is niet voor niets, maar toch handig wanneer de bouwbegeleider dit dan wel kan aangeven.

Zoals ik in mijn vorige blog aangaf ben ik ook bezig geweest met het lichtplan. Onze interieurarchitect heeft een mooi plan gemaakt met veelal armaturen van Kreon. Afgelopen week heb ik dan ook gevraagd of ze met een plan B zouden kunnen komen met vergelijkbare armaturen zonder afbreuk te doen aan het ontwerp. Ik heb inmiddels het plan ontvangen en moet daar nog doorheen lopen. Daarnaast heb ik ook een extra offerte opgevraagd bij een andere partij om te bekijken waar zij mee komen. Ook voor de buitenkant hebben we inmiddels een plan ontvangen, hier ga ik deze week feedback op geven. Mark was niet enthousiast en gaf aan dat hij het niet p…. genoeg vond. Kortom we hebben nog een uitdaging πŸ˜….

Zo dat was weer een lekkere update. Morgen staat er weer een bouwvergadering op de planning. Dit keer met de installateur, de aannemer en onze architect over de installaties die opgenomen zijn in de tekeningen. Ik ben benieuwd of ik het allemaal kan volgen ☺️.

Tot volgende week!