Achter de schermen wordt hard gewerkt en daar is voor de schermen nog weinig van te zien.

Berende, de aannemer, is druk aan het inkopen en zorgt dat alles goed gaat aansluiten op de planning. En Grand & Johnson is ook lekker bezig. Het maatwerk gaat door hen getekend worden en dat zorgt er ook voor dat de keuken tot in detail uitgewerkt wordt. In dit stadium is het, wat mij betreft, goed om (weer) goed naar de kosten te kijken. Dus wat hebben we begroot tot aan de eindstreep en klopt dat nog steeds? Ik heb een check laten doen door Grand & Johnson, zodat we in een later stadium niet voor verrassingen komen te staan. Iets wat er nog aan zit te komen is bijvoorbeeld raamdecoratie, echt zo’n ding wat als laatste komt, maar waar je niet op wil bezuinigen. Door deze inschatting te maken heb je een houvast en weet je ook wat er nog komen gaat aan kosten.

Dan is er natuurlijk altijd nog meerwerk, maar wij hebben met de architect en de aannemer een super uitgebreid bestekboek gemaakt waarin (bijna) alles omschreven staat, zodat daar geen discussie over kan ontstaan en dus geen meerwerk. Van de bouwstenen tot de binnendeuren, alles staat omschreven en dat werkt super fijn (vooralsnog dan hé🙌🏻). Ik moet wel eerlijk zeggen dat dat heel veel tijd in het voortraject heeft gekost waardoor je denkt dat je tijd verliest, maar het zou (in the end) tijd op moeten gaan leveren.

Deze week is het wachten op de daadwerkelijke start van de bouw, misschien wel volgende week. We hebben met elkaar afgesproken dat we ons daar geen zorgen over maken, we besteden het niet voor niets uit, maar oooow wat voelt dat soms vreemd, iedereen wil toch stiekem de touwtjes in hadden hebben?! Of ben ik de enige 😅. Op het kavel staat inmiddels een bouwkeet en een container.

Goed ik verwacht deze week een nieuwe offerte voor het lichtplan en ook een lichtplan voor buiten. Verder zal er een nieuwe bouwvergadering gepland gaan worden en zullen we ook nog contact hebben met de interieurarchitect over het maatwerk.

Ow en nog 1 ding, het tuinplan is nog steeds niet rond, moet daar nog even een goed moment voor vinden. Vorige week was Mark ziek en afgelopen week was het mijn beurt 🤧, dus hopelijk zijn wij aankomende week weer helemaal fit om dit soort dingen af te tikken.

Tot volgende week!