Meer of minder werk, wanneer je aan de bouw of verbouw van je huis begint gaat ie-de-reen je ervoor waarschuwen en ja….we zijn begonnen. Het eerste meerwerk staat op de notulen van de bouwvergadering, 3 stuks maar liefst. En wanneer je mij dan vraagt, hadden wij of de architect dit van tevoren kunnen weten…nee, nou ja, misschien wel, maar gedurende een proces kom je achter een hele hoop dingen die wellicht minder praktisch zijn, achteraf dan hรฉ. Er moet namelijk een extra boiler komen voor de badkamer, omdat anders het transport van het water te lang zou zijn, zorgt ervoor dat je 21sec (maximale norm) moet wachten op je warme water. En nee, natuurlijk wil je dat niet, hadden we dat kunnen voorkomen, geen idee. Goed; wanneer je dit dus leest en je gaat bouwen, vraag dit dus na ๐Ÿ˜‰. Ook komt er een extra warmtepomp unit, omdat het woonoppervlak te groot is voor รฉรฉn unit.

Waarom we voor een warmtepomp hebben gekozen lees je hier.

Het laatste klusje wat van de Noort nog op het kavel had te doen was het verwijderen van de olietank. Deze zat er voor het verwarmen van het huis. Hij was al schoon, maar moest natuurlijk nog afgevoerd worden en dat is woensdag gedaan, vervolgens heb ik samen met de uitvoerder de oplevering gehad. De nutsvoorzieningen zijn nu aangesloten op de bouwstroomkast en moet als het goed is werken. Destijds heb ik met onze energieleverancier afgesproken dat we dit door laten lopen tegen minimale kosten, wat voor de bouw van het huis prima is.

Daarna ben ik doorgereden naar Amsterdam, ik had weer een afspraak met Grand & Johnson over het maatwerk en de materialen. Het maatwerk (badkamer, keuken etc.) is ingetekend en daar hebben we naar gekeken. We geven zelf nog feedback, maar dat is amper nodig, zรณ super knap hoe ze onze wensen vertalen in een mooie stijl. Hieronder een afbeelding van de materialen die we gaan gebruiken in het maatwerk.

Vandaag, as we speak, zijn we bezig met het onder elkaar zetten van de feedback op het tuinplan. Een hels karwei. Niet dat het veel is, maar we komen er niet uit en zijn nu bijna zo ver dat de ene helft van de tuin Mark zijn plan gaat worden en de andere kan mijn plan. We willen allebei niet toegeven, omdat we denken dat we dan een middenweg kiezen en dat is nooit goed. Waar gaat dit over, een tuin, maar je kan maar ergens druk mee zijn hรฉ ๐Ÿ™ƒ.

Links mijn voorkeur en rechts Mark zijn voorkeur ๐Ÿง‘๐Ÿปโ€๐Ÿ’ป

Morgen ga ik de feedback naar de tuinarchitect sturen en dan kunnen we daar ook een streep onder zetten. Voor nu hebben we dus nog een middag/avondvullend programma.

Wish me luck ๐Ÿ˜…