De 100ste blog in de week van de oplevering, ik heb dit precies zo uitgedacht van tevoren πŸ˜…. We hebben een drukke week achter de rug met veel overleg en nog lang geen puntjes op de i. Het huis is dus voor het gedeelte wat klaar is, opgeleverd, er volgt nog een laatste oplevering. Dit heeft te maken met allerlei zaken zoals leveringsproblemen met als gevolg planning van de mensen die de spullen moeten installeren etc. Zo zie je maar weer, reken ruim voor wat betreft je verhuizing, want het gaat allemaal tegenvallen aan het einde. Ik ben blij dat wij in de zomer hebben besloten een paar maanden eraan te plakken, wij wisten natuurlijk dat ik in Januari uitgerekend was en dit heeft ons wel doen besluiten om alles wat ruimer te nemen, qua tijd dan he πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ.

De punten die ik vorige week open had staan zijn nog niet afgevinkt.

 • Trapbekleding – ontwerp + kosten zijn niet definitief
  • Helaas…..nog geen definitieve prijs ontvangen, ontwerp is wel zo goed als definitief.
 • Schoorsteenkap – moet er as dinsdag op zitten, hebben we nog niet
  • Is besteld, nu nog laten plaatsen…..
 • Haard – ombouw is opnieuw gemaakt, maar moet nog afgewerkt worden
  • Ombouw is afgewerkt, ziet er netjes uit, kan geschilderd worden.
 • Badkamer – stukadoor komt volgende week, afspraak moet nog met de gietvloerleverancier gemaakt worden om te bekijken of ondergrond helemaal akkoord is.
  • Stukadoor is nog niet geweest, gietvloerleverancier komt a.s. maandag.
 • Airco’s – weggehaald bij de aannemer, nieuwe prijs opgevraagd, nog geen reactie
  • Airco leidingen zijn geplaatst, boringen door de vloer moeten nog gedaan worden
 • Tuin – totale offerte loopt uit de pas, hier moeten we iets mee, maar wat?!
  • Komt goed, op de basis hebben we inmiddels akkoord gegeven.
 • Plinten – bestellen is niet zo moeilijk, maar wie gaat ze plaatsen?
  • Niet aan toe gekomen…moet ik wel wat mee

Afgelopen dinsdag ben ik met onze elektricien door het huis gelopen voor het checken van alle Electra. Aangezien de stukadoor nog maar één keer terug komt en de schilder nu bezig is, is het goed om dit écht zo goed mogelijk te checken. Je wil niet op een later moment nog een lichtpunt moeten toevoegen en dat alles dan weer opnieuw geschilderd moet worden. We hebben nog wat puntjes gevonden, lichtpunten die weggestuct zijn, deze komen weer terug en zo zijn er nog een aantal aanpassingen geweest.

En dan was het dinsdagmiddag zo ver, de officiΓ«le oplevering. Al was het natuurlijk niet volledig, het voelde wel bijzonder om nu eindelijk de sleutel te krijgen van ons huis. Weer een stapje dichterbij het wonen aan de Aalberselaan! Heel veel zin in! Tijdens de oplevering is een rapport opgemaakt door de bouwbegeleiding en de architect waarin “gebreken” zijn opgenomen. Zo zat er een klein scheurtje in een raam, was er een kozijn beschadigd etc. De aannemer heeft twee weken de tijd om dit te herstellen. Zo zijn er nog een aantal zaken, maar over het algemeen zag het er allemaal perfect aan.

Dinsdag is ook de schilder begonnen aan de buiten en binnenkant. Die kan lekker zijn gang gaan aangezien er weinig afgeplakt hoeft te worden op dit moment. Dat werkt voor hen erg fijn. De schilder is ongeveer 3 weken bezig verwacht ik.

Ook de tegelzetter is deze week begonnen met de badkamer. Samen met de aannemer hebben we de plaatsing en volgorde van de tegels bepaald. Het is Γ©cht een puzzel, maar wel mooi om te zien hoe ook dit weer mooi gaat samenkomen.

Vrijdagochtend ben ik met een tweede partij door het huis gelopen welke de vitrage zou kunnen verzorgen. Aangezien er een aantal, bijna de meeste, niet standaard ramen in het huis zitten, was dit nodig voor een het maken van een goede offerte. En toen ik eenmaal weer onderweg was naar mijn ouders voor een kop koffie werd ik nog even gebeld om de tegels voor in onze eigen badkamer uit te leggen….hup weer terug en samen met de interieurarchitect uiteindelijk de volgorde bepaald. En toen was het tijd voor weekend πŸ˜…. Het voelde deze week als een full-time job, want naast de dingen die op de bouw geregeld moesten worden, hebben wij natuurlijk ook nog het een en ander moeten bestellen.

En zo was het een super drukke week met veel overleg op de bouw en daarbuiten. Wat een mijlpaal om dit in mijn “mijnpaal” blog te kunnen schrijven. Leuk dat jullie het allemaal blijven volgen en super bedankt voor alle reacties tot nu toe!

Geniet van jullie zondag en tot volgende week met weer een hoop nieuwe updates βœ…πŸ’ͺ🏻.