Binnen één week is onze trap helemaal bekleed, waar het er eerst op leek dat dit 3 weken ging duren hadden we een meevaller. Vanaf nu nog 3 weken tot onze verhuizing, tenminste, dat is de planning en dat zorgt er ook voor dat wij aankomende week onze huur moeten gaan opzeggen. Dat is wel een dingetje hoor 😊. Wanneer je gaat verhuizen is je huis (natuurlijk) nooit helemaal af, maar je wil toch minmaal verlichting hebben, kunnen douchen en de trap op kunnen. We wachten alleen nog op het bedienen van de verlichting, dat gaat nu het cruciale punt zijn om te gaan verhuizen, maar om eerlijk te zijn moet dit gewoon werken en is dit aan de elektricien om gewoon te regelen.

Deze week de trap dus, het kitwerk moet nog gedaan worden, de zwarte randen worden met een lichte kit (kleur Jasmijn geloof ik) afgewerkt door de schilder. Hij zal ook het hele trapgat gaan schilderen, dat is het laatste schilderwerk wat nog moet gebeuren. De trap met tegels bekleden was even spannend, want vanaf een tekening (zoals bijna alles in een nieuw huis) vind ik het lastig om het te visualiseren. Opluchting dus toen ik de eerste trede zag 😅, het is heel mooi geworden en past super goed in het totaalplaatje.

Deze week is er niet in de tuin gewerkt, het is veel te nat geweest en dus heeft de hovenier het werk stil gelegd. We hopen dat ze deze week weer verder kunnen, want ze zijn al een heel eind. Wanneer de planten in té natte grond worden gezet kan dit gevolgen hebben op de langere termijn of ze zijn binnen no-time dood…..prima dus om hier even mee te wachten. Ik verwacht wel dat ze aankomende of volgende week weer verder kunnen, het zal toch ein-de-lijk wel een keer lente gaan worden?!

Afgelopen week is de w-installateur ook geweest om de laatste zaken aan te sluiten, behalve de wasbakken, blijkbaar ontbreken de sifons en er was niet helemaal duidelijk wie deze ging leveren. Ik in ieders geval niet 🤦🏼‍♀️, dus deze zijn alsnog besteld en worden nog geïnstalleerd. Het probleem zat het in het feit dat de interieurbouwer de wasbakken heeft gemaakt inclusief het meubel en dat de sanitair leverancier de kranen heeft geleverd. De sifons zitten in het meubel, dus dit is een beetje grijs gebied. Maar goed, gaat de installateur dus oplossen.

Dan hebben we nog het herstellen van de beschadigingen die na het schilderwerk zijn veroorzaakt door werkzaamheden in het huis. Het is natuurlijk moeilijk om aan te geven wie dit gedaan heeft, feit is wel dat het weggewerkt moet gaan worden door de stukadoor en/of de schilder. Wij hebben, samen met onze bouwbegeleider, een hele lijst gemaakt en dit gaan wij met de aannemer (hij stuurt de stucadoor en andere partijen aan) en de schilder doornemen, zodat ook dit voor onze verhuizing of misschien wel na ivm schade die door de verhuizing veroorzaakt kan worden, bijgewerkt kan worden.

Discussies hebben wij deze week niet gehad 🤣, dus die kunnen we afvinken. We zijn wel druk met de laatste planning. Naar alle waarschijnlijkheid worden de binnendeuren aankomende week afgehangen, dan zal ook het deurbeslag komen, ook voor de buitendeuren. De plinten moeten nog aangebracht worden (liefst na het schilderwerk) en er moet nog een wandje behangen worden door de schilder. Als laatste moeten er nog flink wat elektra werkzaamheden verricht worden, dus ik ben benieuwd wanneer dat gaat gebeuren.

Ik ga aankomende week op pad voor meubels. Samen met de interieurarchitect gaan we de stoffen uitzoeken en zo krijgen wij een totaalbeeld van de kosten van de meubels. De verlichting hebben wij apart genomen, zodat deze snel besteld en geïnstalleerd kan worden, puur omdat de elektricien nu nog in het huis aanwezig is en wij dit niet zelf kunnen 😊.

Dat was hem weer voor deze week. We gaan dan nu toch echt naar een afronding toe werken en daar heb ik heeeel veel zin in. De dozen voor de verhuizing staan klaar, ook nog een hoop lege, dus ik hoop aankomende week weer wat te kunnen doen al gaat het al best wel lekker.

Wij hebben vanmiddag een feestje, dus ik ga mijn feestpak aantrekken 💃🏼, fijne zondag!