Ook de gordijnen zijn nu inmiddels besteld, heel fijn dat dit ook loopt aangezien dat ook weer wat meer sfeer geeft in het huis. Voorlopig slapen wij nog op zolder en douchen we niet in onze eigen badkamer, maar we beginnen tussen de dozen door steeds meer onze draai te vinden en hebben ook steeds meer door dat er nu knopen doorgehakt moeten worden voor het interieur.

Wat mij nu het meest heeft verrast in ons huis is de basisverlichting die is geplaatst. Ik was nooit zo’n fan van spotjes, maar je hebt spotjes en je hebt spotjes. Doordat Grand & Johnson het lichtplan heeft gemaakt hebben we door het hele huis als eerste de basisverlichting laten plaatsen. Je merkt écht dat dit super veel doet met de sfeer van het huis. Het is natuurlijk een nieuwbouwhuis waar je toch snel sfeer kan missen, maar niets is minder waar, zelfs met onze oude meubels is het écht heel fijn om te zien dat de verlichting klopt. De sfeerverlichting is inmiddels besteld, dus die komt hopelijk zsm.

En om het dan nog even over de openstaande punten te hebben. Ik heb hier nog zo’n 4 A4tjes vol met punten die niet afgewerkt zijn en dat is echt om moedeloos van te worden. Afgelopen week had ik het dan ook echt even (voor de 183843929 keer) helemaal gehad met iedereen die maar afschuift op elkaar en alles maar laten voor wat het is. Bij veel onderaannemers zijn wij geen prioriteit meer, wij wonen er en er zijn heel veel projecten die opgestart moeten worden of waar de urgentie hoger is, maar dat betekent niet dat je je werk niet volledig af moet ronden. Ik kan er een boek over schrijven, maar wat is het toch een energieslurpende klus om iedereen achter zijn vodden (is dat correct Nederlands?!) te zitten. Zojuist is er weer een mail uit gegaan met de vraag of er een ‘bouwvergadering’ ingepland kan worden om dit te bespreken.

Als dit zo door gaat kan ik deze blog nog wel een aantal maanden/jaren volhouden 🤦🏼‍♀️. Maar ik vertrouw erop dat wanneer de meubels er zijn we toch écht wel een heel eind zijn. Overigens krijgen wij deze week dan een-de-lijk de offerte van de gemeente voor onze oprit. Deze is al heel lang in behandeling (lees meer dan een jaar), maar dit hoop ik ook snel af te gaan tikken.

Zo….dat was hem weer! Geniet van de tropische temperaturen en bereid je weer voor op een nieuwe blog volgende week met nog veeleer meer knopen die doorgehakt gaan worden 😊☀️.