De stappen die we maken worden groter en groter. De lange voorbereidingstijd is (hopelijk) voorbij en nu begin je écht wel te zien dat we door kunnen. Daar krijg ik wel weer gelijk even lichte paniek van, want we moeten nog een keuken uitzoeken/laten tekenen en de apparatuur moet besteld worden en met de levertijden van deze tijd kan dat óók nog wel eens een uitdaging worden. Zo is er dus tijdens het bouwen van een huis altijd wel wat.

Op dit moment worden de technische tekeningen voor de keuken gemaakt door de interieurarchitect. In de week van de carnavalsvakantie zijn ze klaar en kunnen we deze gaan bekijken. Hierop geven we feedback, denk aan: willen we lades waar ze nu ingetekend staan en zitten de kasten op de juiste plek etcetera. Om wat inspiratie op te doen en na te denken over de indeling heb ik een tijd geleden een artikel geschreven over het indelen van je keuken, je leest het hier.

Op de bouw is de aannemer deze week met 4 man sterk bezig geweest om voorbereidingen voor de begane grond vloer te treffen, er is isolatiemateriaal gelegd en de leidingen zijn getrokken. Woensdag ben ik samen met Do, 👶🏼, even op de bouw gaan kijken en aangezien ik toch langs de bakker moest heb ik gelijk een zak worstenbroodjes voor de mannen meegenomen. Volgens mij waren ze er blij mee 😃. Mark vond het be-la-che-lijk, doen toch gewoon hun werk 😅, maar ik ga niet iedere keer met lege handen komen, dus die discussie gaan we nog wel een paar maanden voeren. Was het bijna vergeten, maar we hebben dus weer een discussie gehad zoals je leest 🤣.

De offertes voor de tuin heb ik nog niet binnen en hoop deze de komende weken wel, ook wel een ding trouwens, want die kosten zijn moeilijk te vergelijken. Een terechte vraag van één van de hoveniers was: Hoe volgroeid wil je de aanplanting hebben? Het scheelt natuurlijk ontzettend veel of je een boom koopt die 2 jaar oud is of een boom die al 5 jaar staat 🌱🌳. Ik heb de partijen zo goed mogelijk gebrieft, dus hoop ook dat dit gaat passen.

Deze week gaan de kozijnen gesteld worden en volgens mij gaat de trap ook geplaatst worden. De contouren gaan dus steeds beter te zien zijn 🤩. En wie weet ga ik deze week weer iets op de bouw brengen 😝 nee laten we niet overdrijven ✌🏻.

Fijne zondag!