Dinsdag was de dag waar Mark al vanaf het begin dat we het huis kochten mee aan de slag wilde en ik continue heb afgehouden, de afspraak met onze interieurarchitect. Waar mijn weerstand vandaan komt kan ik prima uitleggen. Het is super leuk om een huis als dat van ons te gaan inrichten en de ruimtes te gaan intekenen. Ik weet wat ik mooi vind, wat ik wil en snap daarom niet zo goed waarom we dus hulp van buitenaf zouden moeten gaan inzetten die ook nog eens (veel) geld gaat kosten. Maar daar ben ik op teruggekomen. Ik zal je vertellen waarom:

We zijn een aantal weken geleden, dat kun je ook in mijn blog van week 11 lezen, op pad geweest voor een keuken, open haard, vloer etc. De ruimtes hadden we al redelijk goed ingetekend samen met onze architect, maar we waren hier echt nog niet tevreden over. Uiteindelijk moesten we keuzes gaan maken over de indeling van de badkamer, type vloer en nog meer materialen voor het bestek wat we naar de aannemer willen sturen voor de berekening en toen brak er bij mij complete paniek uit. Past het bij elkaar, is de indeling van de badkamer goed, is de keuken ruim genoeg….en ga zo maar door. Natuurlijk kan ik wel een huis intekenen en weet ik waar ik een mooie keuken kan kopen, maar er zijn specialisten die net even die perfecte indeling van een badkamer kunnen laten zien en de vloer zal adviseren waar jij niet aan gedacht had (ik zou voor visgraad kiezen…hoe origineel ;)). En dan heb ik het nog niet over het uitzoeken van de materialen en deuren … daar krijg ik dus totaaaaaal geen energie van en Mark overigens ook niet.

Na een paar bezoeken aan leveranciers waren we er allebei klaar mee en ben ik interieurarchitecten gaan benaderen. Allemaal tot eind 2021 vol natuurlijk…..maar na flink wat rondbellen en mailen hebben we gelukkig een partij gevonden die voor ons zsm aan de slag kon gaan. Thank god!

Goed….daar zaten we dus, in de Hallen in Amsterdam bij Grand en Johnson, wat een vaklui zijn dat! We zijn door de presentatie van de ruimtes gelopen en ik moet eerlijk toegeven, dit had ik echt niet zelf gekund. Ik ben super blij dat we dit traject gestart zijn en natuurlijk ook heel dankbaar, want het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je een interieurarchitect in kan schakelen. Na de presentatie van de ruimtes (het voorlopige ontwerp) en moodboards hebben we ook de materialen besproken. Ook daar was ik heel enthousiast over.

Zie ook de attributen die we voor onze dochter hadden meegenomen 🙂 flesje en thermoskan … leven van ouders die voor het eerst op pad gaan met hun kleine.

De vervolgstap is is dat we feedback gaan geven op de plannen. We zijn zaterdagavond samen met de tekeningen aan de keukentafel gaan zitten en hebben allebei afzonderlijk van elkaar feedback opgeschreven. Deze hebben we samengevoegd en gemaild naar onze contactpersoon. We hopen volgende week de aangepaste tekeningen te hebben en dan snel beslissingen te gaan maken over de materialen die we aan het bestek moeten gaan toevoegen, zodat de aannemers kunnen gaan rekenen.

Ik laat jullie volgende week in mijn update weten hoe ver we zijn, ik hoop dat we de tekeningen dan compleet hebben en dat we richting een definitief ontwerp kunnen gaan. Mocht je het leuk vinden, ik heb een artikel geschreven over de kosten van een interieurarchitect, een vraag die ik zelf had voordat we hierin gingen beginnen. Je leest het hier.

De sloopvergunning is inmiddels binnen en de bouwvergunning stond deze week in het lokale krantje. Dit kan een week of 6 duren en wachten we rustig af.

Volgende week krijgen jullie weer een nieuwe update van mij, er is genoeg te delen zoals jullie lezen.

Geniet van het lange weekend!

Renske